تابلو برق، محفظه ای است که تجهیزات الکتریکی را درون آن جا میدهند. تابلو برق ایستاده که خود یکی از انواع تابلو برق است، دارای انواع مختلفی بوده که عبارتند از:
- تابلو برق ایستادۀ ثابت
در این تابلوها، باس بارها اغلب در قسمت فوقانی نصب شده و از طریق شینه ها و یا کابل به کلید و سایر تجهیزات الکتریکی مانند کنتاکتورها، رله ها و … ارتباط پیدا می کنند.
- تابلو برق ایستاده قابل دسترسی از جلو
همانطور که از نامش پیداست، دسترسی در این نوع تابلوها جهت فرمان، تعویض فیوز و لوازم، همه اتصالات سرکابل و کابل های ورودی و خروجی و سیم و… تنها از قسمت جلوی آن امکان دارد و می تواند شامل یک یا چند سلول باشد.
- تابلو برق ایستاده قابل دسترسی از پشت
دسترسی در این نوع تابلوها به منظور تعویض تجهیزات و اتصالات کابل و سیم و … از پشت تابلو صورت میگیرد، اما تجهیزات اندازه گیری و فرمان ها از سمت جلوی تابلو انجام می گیرد.
- تابلو برق تمام بسته ایستاده چند خانه ای
در این نوع تابلو هر سلول، به منظور فرمان ماشین آلات، نصب کلیدهای متفاوت، فیوزها و لوازم اندازه گیری، شینه کشی عمودی و قابل خانه بندی متغیر دارد و هم چنین دارای شینه اصلی افقی جهت امکان توسعه به چند سلول، است.
- تابلو برق تمام بسته ایستاده چند جعبه ای
در این نوع تابلوها، جعبه ها به یکدیگر متصل شده و از متصل شدن این جعبه ها به یکدیگر، تابلو ایستاده چند جعبه ای تشکیل میشود. اجزای این تابلوها نظیر شینه، فیوز، کلیدها و … هر کدام در قطعات مساوی با جعبه های چدنی یا فولادی ساخته شده اند.