پست های مخابراتی را از نظر نوع جنس به دو دسته تقسیم می کنند.

اولین دسته ی این پست ها را پست هایی تشکیل می دهند که در ساخت آن ها از مواد اولیه ی پلاستیکی استفاده شده است.

این محصولات در کنار مزایایی ماند قیمت ارزانتر می توانند دارای معایبی نیز باشند و در محیط های مختلف کارایی خود را از دست دهند.

نوع دیگر از پست های مخابراتی از مواد اولیه ی فلزی ساخته می شود. این پست ها نیز ممکن است در صورت نقص و خرابی مشکلاتی را برای افراد به وجود بیاورند در حالی که استحکام و پایداری بیشتر آن ها می تواند به عنوان یک مزیت بسیار مهم تلقی شود.

انواع پست از نظر کاربرد های محیطی

با توجه به اینکه این محصولات در جاهای مختلفی با سرایط آب و هوایی خاص مورد استفاده قرار می گیرند، می توان آن ها را به دو نوع پست مخابراتی معمولی و بارانی استفاده کرد.

پست های معمولی در مکان های بسته مورد استفاده قرار می گیرند اما برای استفاده در مکان های روباز یا معابر عمومی حتماً باید از پست های بارانی استفاده نمود.

پست های بارانی بر روی اتصالات ورودی و خروجی خود دارای عایق بندی هایی هستند که باعث افزایش سطح ایمنی آن می شود.

علاوه بر این پست های بارانی باعث می شوند تا در محیط های مرطوب خطر پوسیدگی برای سیم ها و اتصالات مختلف بسیار کاهش یابد.

بنابراین برای استفاده از پست های مخابراتی ابتدا باید اطلاعات دقیقی از نیاز های کاربردی خود در محل و همچنین مکان مورد نظر برای نصب پست داشته باشیم تا بتوانیم شاهد پایداری و کیفیت بالای آن در سال های متوالی باشیم.

البته برای اطمینان بیشتر در هر کدام از این پست های تلفن یا برق، قفل درب در نظر گرفته شده است که معمولاً همراه با پست خریداری شده ارائه می شود.

تقسیم بندی پست های مخابراتی بر اساس زوج سیم

پست های مخابراتی با توجه به ارتباطات و کاربردی که در محل دارند می توانند از طریق زوج سیم های ارتباطی به انواع مختلفی تقسیم شوند.

تعداد زوج سیم های هر کدام از این ترمینال ها نیز می تواند معیاری برای تقسیم بندی پست های مخابراتی باشد.

امروز در بازار شاهد تنوع تعداد زوج سیم ها در این پست ها هستیم به طوری که به راحتی می توان زوج سیم های ۳۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰   را مشاهده نمود.

علاوه بر این زمانی که بخواهیم از ظرفیت های بالاتر و تعداد زوج سیم های بیشتری استفاده نماییم لازم است تا از شاسی های دست ساز یا از کافو ها استفاده کنیم.

بنابراین می توان با توجه به جنس و نوع کاربرد دستگاه ها و همچنی ترمینال های قرار گرفته در داخل آن به طور مثال به صورت زیر نام هر پست مخابراتی را مشخص نمود.

پست ۳۰ زوج پلاستیکی بارانی

پست ۵۰ زوج فلزی معمولی

پست ۱۰۰ زوج پلاستیکی قفل دار با ترمینال پیچی

پست ۱۰۰ زوج فلزی معمولی

پست ۲۰۰ زوج فلزی قفل دار بارانی  با ترمینال کروز

برای ارتباط بین زوج سیم های ورودی و زوج سیم های خروجی از سیم رانژه استفاده می شود که این نوع ارتباط حتما باید توسط افراد متخصص انجام شود تا مشکلی در استفاده از کابل های خروجی پست های مخابراتی به وجود نیاید.