یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی که در سیستم‌های دریافت سیگنال و دیجیتال مانند آنتن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، کابل‌ آنتن یا کابل کواکسیال است. علت اصلی خرید کابل آنتن در این سیستم‌ها افزایش کیفیت تصاویر است. به این نوع از کابل‌ها، کابل‌های هم محور نیز گفته می‌شود. این کابل‌ها به شکلی طراحی شده‌اند که دارای یک رسانای بسیار نازک و معطف هستند که توسط یک عایق پوشیده شده است.


دستگاه‌های گیرنده و آنتن‌ها با استفاده از این کابل که به کواکسیال نیز معروف است می‌توانند سیگنال را به دستگاه پخش کننده انتقال داده و همچنین استفاده از کابل آنتن با کیفیت موجب می‌شود تا تصاویر دریافتی از کیفیتی مطلوب برخوردار باشند. لازم به ذکر است که رسانای داخلی کابل از ورود نویزهای محیط به درون کابل جلوگیری می‌کند و موجب می‌شود تا تصاویر از کیفیتی بالایی برخوردار باشند. در این مقاله شما را با مهم‌ترین نکات خرید کابل آنتن آشنا می‌کنیم.


کاربرد کابل آنتن


خرید اینترنتی کابل آنتن برای استفاده توسط اپراتورهای شبکه، شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و تلفنی به منظور انتقال اطلاعاتی مانند داده‌ها، ویدیوها و همچنین ارتباطات گسترده صورتی بسیار ضروری است. از کاربردهای بسیار گستره کابل‌های آنتن می‌توان به استفاده از آنها به منظور انتقال فرکانس‌های صوتی و تصویری در تلویزیون‌ها و رادیوها اشاره کرد. به منظور برقراری ارتباط میان شبکه‌های رادیویی، شبکه‌های تلفنی و همچنین شبکه‌های تلویزیونی که از فاصله‌ای نسبتاً زیاد برخوردار هستند از کابل‌های کواکسیال طولانی استفاده می‌شود.


همچنین در صورت کوتاه بودن این فاصله مانند ایجاد ارتباط میان لوازمات صوتی و تصویری خانگی و اندازه گیری الکترونیکی از کابل‌های آنتن کوتاه استفاده می‌گردد. از دیگر کابل‌های آنتن می‌توان کابل‌های کواکسیال میکرو را نیز نام برد که در تجهیزات نظامی و همچنین لوازمات اسکن مافوق صوت مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین از دیگر کاربردهای این کابل می‌توان به انتقال سیگنال از آنتن به گیرنده‌های مخصوص، از ایستگاه‌های تلویزیونی به گیرنده‌های تلویزیونی و از ایستگاه‌های رادیویی به گیرنده‌های رادیویی اشاره نمود. از نکات بسیار مهم کابل آنتن می‌توان به طراحی بسیار مناسب عایق آن اشاره نمود که به خوبی از هسته مسی آن محافظت می‌کند و این امر موجب می‌گردد تا اطلاعات به سرعت و با کیفیت منتقل شوند و در مسیر انتقال هیچ گونه تداخل و آسیبی ایجاد نگردد.


انواع کابل آنتن:


در زمان خرید اینترنتی کابل آنتن لازم است به نوع کابل توجه داشته باشید. کابل‌های کواکسیال عموماً بر اساس ویژگی‌هایی مانند میزان قطر و آمپدانس و سایر موارد دسته بندی می‌شوند و در همین راستا از تنوع بالایی نیز برخوردار هستند. کابل‌های کواکسیال با توجه به آمپدانس در دو دسته اصلی 50 و 75 اهم تقسیم بندی می‌شوند. همچنین لازم به ذکر است که این نوع از کابل‌ها به صورت کلی به دو دسته Thin Net و Thick Net تقسیم بندی می‌شوند.


کابل کواکسیال Thin Net:


کابل‌های آنتن تین نت به گونه‌ای ساخته شده‌اند که دارای قطری در حدود 0.25 اینچ هستند و از انطاف پذیری بسیار بالا و مطلوبی برخوردار هستند و همین امر موجب شده است تا در اغلب شبکه‌ها مورد استفاده واقع شوند.


این کابل‌ها معمولاً به صورتی مستقیم به کارت‌های شبکه متصل می‌شوند. نازک‌ترین نوع از کابل‌های کواکسیال Thin Net می‌تواند سینگال‌ها را بدون هیچ ضعفی تا مسافتی در حدود 185 متر انتقال دهد. این نوع از کابل‌های کواکسیال در خانواده کابل‌های RG-58 دسته بندی می‌شوند و از آمپدانس 50 اهم نیز برخوردار هستند.


کابل کواکسیال Thick Net:


کابل‌های آنتن تیک نت نیز به شکلی ساخته شده‌اند که قطری در حدود 0.5 اینچ دارند و از انعطاف پذیری بسیار مطلوبی نیز برخوردار هستند و همین امر سب شده است تا به آنها کابل Ethernet نیز گفته شود. این نوع از کابل‌های کواکسیال اولین مرتبه در معماری شبکه مورد استفاده قرار گرفتند و همین امر موجب شد تا به آنها کابل Ethernet نیز گفته شود. همچنین این نوع از کابل‌های کواکسیال به صورتی ساخته شده‌اند که هسته مسی آنها از ضخامت بیشتری داشته باشد.


لازم به ذکر است که امروزه استفاده از نوع کابل کواکسیال بسیار کاهش یافته است و ممکن است در برخی از موارد از آنها به عنوان ستون مهره شبکه استفاده گردد. ضخامت بیشتر هسته مسی در کابل‌های کواکسیال Thick Net در مقایسه با هسته مسی کابل‌های کواکسیال Thin Net موجب شده است این نوع از کابل‌های کواکسیال بتوانند سیگنال‌ها را در مسافتی طولانی‌تر انتقال دهند.


انتقال سیگنال با استفاده از این نوع از کابل‌های کواکسیال تا مسافتی در حدود 500 متر نیز امکان پذیر است و همین امر سبب شده است تا از این نوع کابل‌های کواکسیال به منظور ستون اصلی جهت اتصال شبکه‌های Thin Net کوچکتر به یکدیگر استفاده گردد.