قبل از بررسی انواع کپسول آتش نشانی لازم است بگوییم کپسول آتش نشانی دستگاهی قابل حمل یا متحرک است که برای خاموش کردن آتش‌های کوچک و بزرگ با هدایت ماده‌ای که مواد در حال سوختن را خنک می‌کند، شعله را از اکسیژن محروم می‌کند، استفاده می‌شود. اساسا با واکنش‌های شیمیایی رخ داده در شعله تداخل می‌کند و منجر به خاموش شدن شعله می‌شود. آب دو مورد از این عملکردها را انجام می‌دهد در ابتدا تبدیل آن به بخار گرما را جذب می‌کند و بخار هوا را از مجاورت شعله جابه‌جا می‌کند. بنابراین، بسیاری از کپسول‌های آتش نشانی ساده، مخازن کوچکی هستند که مجهز به پمپ‌های دستی یا منابع گاز فشرده هستند تا آب را از طریق یک نازل به حرکت درآورند. آب ممکن است حاوی یک عامل مرطوب کننده باشد تا در برابر آتش سوزی در اثاثه یا لوازم داخلی موثرتر باشد، یک افزودنی برای تولید یک کف پایدار که به عنوان یک مانع در برابر اکسیژن عمل می‌کند، یا یک ضد یخ یعنی دی اکسید کربن که یک پیشران رایج است که با برداشتن پین قفل شیر سیلندر حاوی گاز مایع وارد بازی می‌شود. این روش جایگزین فرآیند تولید دی اکسید کربن با مخلوط کردن اسید سولفوریک با محلول بی‌کربنات سدیم در کپسول آتش نشانی اسید سودا شده است. در حقیقت عوامل متعددی علاوه بر آب استفاده می‌شود که انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها در درجه اول به ماهیت موادی که می‌سوزند بستگی دارد. ملاحظات ثانویه شامل هزینه، پایداری، سمیت، سهولت پاکسازی و وجود خطر الکتریکی است.
فواید استفاده از انواع کپسول آتش نشانی
حادثه آتش سوزی یک حادثه مخرب و ناگوار است که همواره هر مکانی در معرض این خطر قرار دارد. بی‌توجهی به این خطر وعدم فراهم کردن وسایل اعلام حریق و اطفای حریق عواقب جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
امروزه با پیشرفت جامعه و انقلاب در زمینه تجهیزات اعلام حریق و اطفای حریق و فرهنگ‌سازی بیشتر کاربران متوجه آثارعدم توجه خود بوده‌اند و رفته رفته در جهت رفع این بی‌توجهی اقداماتی انجام داده اند.

امروزه در هر مکان اعم از هتل‌ها، دفاتر خدماتی، دفاتر کاری، اداره‌ها، ساختمان‌های تجاری و… یک کپسول آتش نشانی بر روی دیوار خواهید دید.
و این امر میسر نشده است مگر به اتفاق فرهنگ‌سازی و نیز صادرات مجوز توسط کارشناسان و مهندسان هنگام ساخت ساختمان و اتمام کار آن.
یکی از فواید شاخص انواع کپسول آتش نشانی نجات جان و مال مردم است
انواع کپسول آتش نشانی بر اساس کلاس
همانطور که اشاره شد کپسول‌های آتش نشانی بر اساس کاربرد مختلفی که دارند در دسته‌ها و انواع مختلفی تولید می‌شوند. کاربران نیز حتما باید طبق نیاز خود با توجه به این تفاوت‌های ویژه اقدام به خرید کپسول آتش نشانی کنند.
در این مقاله ضمن معرفی انواع کپسول آتش نشانی می‌خواهیم به معرفی کپسول آتش نشانی بر اساس کلاس نیز بپردازیم.
کپسول آتش نشانی بر اساس کلاس به دسته‌های ۶گانه‌ای تقسیم می‌شود که در زیر به شرح این دسته‌ها پرداخته ایم.

🔴 نوعA: برای اطفای حریق مواد جامد مانند: چوب، کاغذ و پلاستیک

🔴 نوعB: برای خاموش کردن مایعاتی که قابلیت آتش گرفتن دارند مانند: بنزین، گازوئیل، نفت و پارافین
🔴 نوعC: برای خاموش کردن گاز‌هایی که قابلیت آتش‌زایی دارند مانند: بوتان، متان، پروبان

🔴 نوعD: برای خاموش کردن فلزاتی مانند: آلومینیوم، منیزیم، تیتانیوم
🔴 نوع E: این نوع اختصاص دارد به خاموش کردن دستگاه‌های الکتریکی

🔴 نوعF: نوع آخر کپسول‌های آتش نشانی که اختصاص دارد به آتش سوزی‌های ایجاد شده در اثر روغن‌های پخت و پز