دستکش عایق برق (Electrical Insulated Gloves) یکی از لوازم ایمنی پر کاربرد برای محافظت در برابر صدمات و تلفات برقی می باشد. کار بر روی اتصالات الکتریکی بسیار خطرناک بوده و تمامی افرادی که بر روی چنین اتصالاتی فعالیت میکنند، باید مجموعه اقدامات احتیاطی برای محافظت از خود در برابر شوک های الکتریکی و دیگر خطرات ناشی از آن را انجام دهند.
استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مناسب با شرایط کاری، نخستین اقدام پیشگیرانه می باشد. متاسفانه در بسیاری از موارد حوادث برق گرفتگی، افراد به دلیل انتخاب نوع نامناسب یا تجهیزات ناکارآمد آسیب می بینند. لذا داشتن اطلاعات کافی در مورد نوع و کارایی تجهیزات و همچنین نحوه استفاده از آن ها می تواند ما را در رساندن به محافظت مناسب کمک شایانی نماید. قبل از خرید دستکش عایق برق به عنوان یک دستکش کار مناسب جهت کار با برق باید چند نکته را در نظر داشت. دستکش باید از نظر عملکرد آزمایش شود و همچنین مطابق با استانداردهای بینالمللی تولید شده باشد.
دست ها از مهم ترین عضو بدن می باشد که به وسیله دستکش های کار در برابر خطرات و صدمات گوناگونی که ممکن است باعث آسیب شوند محافظت می نماید. یکی از چندین مدل دستکش های کار ، دستکش کار عایق برق بوده که منجر به کاهش لرزش و ارتعاشات آزاردهنده حاصل از دستگاه ها و وسایلی که منجر به ارتعاش و لرزش می شوند نظیر وسایل بادی ، کلنگ و وسایل پنوماتیکی و… می شود. این دستکش ها از لاتکس با ضریب جذب موثر ضربه و کوبش ارتعاشی طراحی شده است. از جمله از انواع دستکش کار که در صنایع مختلف استفاده از می شود، دستش های عایق برق بوده که به طور گسترده در صنایع برق و نیرو و تعمیرات قطعات و تجهیزات الکتریکی ، بازرسی ها و مونتاژ مورد مصرف قرار می گیرند با توجه به ولتاژ کار مورد نظر در انواع مختلف فشار قوی و ضعیف و متوسط دسته بندی می شوند.
فروش انواع دستکش کار عایق برق و ضد ارتعاش
عموما در ساخت دستکش های عایق برق از پلاستیک و لاتکس طبیعی که ماده ای نارسانا می باشد، استفاده می گردد. به هنگام استفاده از دستکش های عایق برق حتما قبل از پوشش و شروع کار ، طبق ضوابط و استاندارد ها ، بازرسی و اطمینان از سالم بودن دستکش کار ضد برق امری ضروری می باشد. دانستن ولتاژ کاری و متناسب بودن مقاومت دستکش با آن نیز باید لحاظ شود. دستکش های عایق برق با توجه به مقاومت آن ها در برابر ولتاز های گوناگون در کلاس های مختلفی دسته بندی می گردند.
انواع کلاس های دستکش ضد برق
• کلاس 00 : این کلاس مناسب کار هایی با ولتاژ پایین بوده که در ولتاز 2500 تست شده و حداکثر تا ولتاز 500 ولت قابل استفاده است.
• کلاس 0 : ولتاژ کاری این کلاس نیز پایین بوده که در ولتاژ 5000 تست شده و حداکثر تا ولتاژ 1000 ولت قابل استفاده می باشد.
• کلاس 1 : این دستکش مناسب ولتاژ های بالا بوده که در ولتاژ 10000 تست شده و حداکثر تا ولتاژ 7500 امکان استفاده از آن وجود دارد.
• کلاس 2 : استفاده از این دستکش در ولتاژ های بالا بوده که تست آن در ولتاژ 20000 ولت بوده و حداکثر تا 17000 ولت مناسب استفاده می باشد.
• کلاس 3 : این دستکش ها مناسب ولتاژ های بسیار بالا بوده که در ولتاژ 30000 تست شده و حداکثر تا 26500 ولت قابل استفاده است.
• کلاس 4 : این مدل دستکش ها مخصوص کار با ولتاژ های بسیار قوی بوده که در ولتاژ 40000 ولت تست شده و حداکثر تا 36000 ولت مناسب می باشد.
دستکش های کار باید دارای استاندارد CE و به طور ویژه دستکش های ضد برق دارای استاندارد EN 60903 که بیانگر دستکش ولتاژ بالا است ، می باشند.
سایز دستکش ها نیز تا آرنج بوده و در صورت استفاده از دستکش های کار چرمی به عنوان لایه پوششی دستکش های ضد برق باید از دستکش چرمی بلند تر باشد.